Nejlepší dárek pro dítě

noe kšiltovka1
S velkým potěšením Vám chceme představit hru, která odráží filozofii Kamevédy. Věříme, že to bude krásný dárek pod stromeček pro Vaše dítě, vnoučata nebo třeba pro Vaše zaměstnance, kteří pečují o děti.

Velká a dlouhodobá hra "SPRÁVNÉ DÍTĚ" je ve skutečnosti mnohem víc, než jenom obyčejná hra. Je to dobrodružná cesta o třiceti zastaveních, která může dítěti navodit krásné a smysluplné mládí a přivést ho na chuť některým aktivitám, dovednostem a koníčkům, které by jinak třeba nikdy nepoznalo ani nevyzkoušelo. V konečném důsledku mu tato hra může změnit život, může ho inspirovat k budoucímu růstu.

 


Víc než jen dárek

Ne pro každého to musí být ten úplně nejhodnotnější dárek, z mého pohledu by tomu tak ale určitě bylo. Kdyby tato hra existovala před patnácti lety, určitě bychom ji s našimi dětmi hráli. A věřím, že by nakonec dokázaly získat všech třicet zlatých hvězd. A také jsem si jistý, že bychom při tom zažili mnoho legrace i dobrodružství.

Z čeho se hra skládá?

knizka3 plakat_male

1. Kniha s třiceti úkoly

Krásně ilustrovaná kniha s obrazy malíře Petra Šrédla. V knize naleznete třicet pohádek - příběhů pro děti, navozujících
atmosféru jednotlivých úkolů. Je zde ve stručných bodech
popsáno, co je k získání zlaté hvězdy třeba, a také obsáhlejší popis
pro rodiče a instruktory (organizátory plnění úkolu), kterého se
při plnění úkolu mohou přidržovat.

2. Speciální dětská kšiltovka

Kšiltovka s výšivkami a třiceti předtištěnými a očíslovanými hvězdičkami. Při splnění úkolu se do určeného prostoru připne
zlatá kovová hvězda. Cílem dítěte je postupně splnit všech třicet náročných výzev a zaplnit svoji kšiltovku všemi třiceti
zlatými hvězdami. Odtud také pochází název hry "Cesta za hvězdami Kamevédy.

3. Sáček s třiceti zlatými kovovými hvězdičkami

4. Plakát "SPRÁVNÉ DÍTĚ"
Plákát o formátu A3, který si dítě může umístit ve svém dětském pokoji. Zatímco zlaté hvězdy na kšiltovku přidělují rodiče, instruktoři, trenéři nebo učitelé, plakát je od počátku majetkem dítěte a samo si vybarví hvězdu u příslušného čísla náročného úkolu, který se mu podařilo po velkém úsilí splnit.

Cíle a smysl hry

  • Přivést děti na slunce, vítr a déšť do přírody, k vodě, do hor, do lesů, na louky, na mořské pláže
  • Poznávat, získat vztah a potom chránit přirodu.
  • Přivést děti na hřiště, na zimní stadiony, na zasněžené svahy, do plaveckých bazénů a do tělocvičen, aby se naučily všemu, co prostě musí zvládnout každé "SPRÁVNÉ DÍTĚ"
  • Naučit dítě sebekontrole i odvaze
  • Položit základy angličtiny
  • Stát se odolným a otužilým
  • Splnit náročné úkoly
  • Založit vysokou sebedůvěru
  • Vytvořit sběratelskou vášeň sbíráním úspěchů spolu s poznáním činností, které se mohou stát koníčkem, rozšířením obzorů nebo dokonce budoucím povoláním
  • Vychovat z dítěte "SPRÁVNÉ DÍTĚ".

Věkové rozmezí pro hru

Nakonec jsme se rozhodli věk neurčovat. Některé úkoly může začít plnit dítě už ve věku kolem tří nebo čtyř let, stejně tak může hrát hru dítě deseti nebo i dvanáctileté. Rodiče mu v tom případě mohou adekvátně ztížit podmínky.

Hra SPRÁVNÉ DÍTĚ představuje jakousi první etapu. V příštím roce vyjde další kniha "MLADÁ HVĚZDA," která bude vycházet ze stejného principu, děti opět budou plnit třicet úkolů, ale tyto úkoly budou o poznání náročnější. Budou určeny už pro starší a pokročilejší děti.

Kniha SPRÁVNÉ DÍTĚ by měla zaujmout hlavně děti. Hezké ilustrace Jiřího Šrédla, které provázejí dítě od obálky až po jednotlivé úkoly. Společně s pohádkovým příběhem děti správně naladí k chuti plnit úkol a ukořistit zlatou hvězdu na svoji kšiltovku. Úkoly zabíhají do všech možných oblastí, takže každé dítě si v nich najde činnosti velice obtížné, i ty, které vzhledem ke svému zaměření splní o něco snadněji.

Plnění úkolů není samoúčelné, každý má svůj význam pro komplexní rozvoj dítěte. Hra přivádí dítě k činnostem, které je pro další život velice obohatí a vybaví novým, mnohem větším potenciálem, dovednostmi, znalostmi, zkušenostmi i nezapomenutelnými zážitky. Je to pro rodiče a hlavně pro děti jedno velké dobrodružství. Dítě se svým způsobem změní, když zvládne vystoupení před publikem, namalování obrazu, když dokáže vystoupit na vysokou horu nebo ovládne základy angličtiny.

Kdy mohu hru objednat a jaká bude cena?

Kniha SPRÁVNÉ DÍTĚ: 299,- Kč                                                                                                                                                                        
Plakát A3: 20,- Kč
Sáček se třiceti zlatými kovovými hvězdami: 145,- Kč
Kšiltovka SPRÁVNÉ DÍTĚ: 300,- Kč

noe kšiltovka1

 

 ksiltovka2ksiltovka3

 

 

 

Kompletní sada pro jedno dítě tedy bude stát: 764,- Kč (+ poštovné s dobírkou podle váhy balíčku a státu doručení). K datu 16. listopadu 2016 bychom měli mít všechny čtyři potřebné součásti hry k dispozici. Pokud jsou v rodině dvě a více dětí, je zbytečné kupovat více knížek. Každé dítě však potřebuje svůj plakát, sadu hvězd a kšiltovku, aby se mohlo vydat na cestu a plnit úkoly.

Objednali jste si knihu SPRÁVNÉ DÍTĚ již dříve?

Pokud již máte knihu zarezervovanou z dřívějška a rádi byste k ním získali také další součásti hry, stačí v objednávce připsat poznámku, že již máte knihu objednanou (více informací k objednávání najdete níže).

Protože k dnešnímu datu registrujeme takových objednatelů již několik stovek, budeme nejprve přednostně vykrývat tyto původní objednávky. Nové budeme schopni zvládnout odhadem asi po dvou týdnech od kompletace hry (tedy 16.11.). V každém případě by ale set SPRÁVNÉ DÍTĚ měl každý zájemce obdržet v dostatečném předstihu před letošními Vánocemi, což bude snad i z Vašeho pohledu to podstatné.

V průběhu dalších dnů budeme postupně přidávat fotografie plakátu, zlatých hvězd i vzorku speciální kšiltovky vyvinuté pro tuto hru.

Výchova i budování vzájemného vztahu

První dvě knihy, Jak vychovat šampiona a Strategie úspěšné výchovy (info o knihách najdete ZDE http://www.kameveda.com/knihy-kamevedy) byly určeny výhradně pro rodiče, trenéry nebo pedagogy. Jednalo se o vzdělávací a ispirující publikace. V pořadí třetí kniha, "SPRÁVNÉ DÍTĚ", je určena přímo pro Vaše děti. Věřím, že se Vám, rodičům, ale především Vašim dětem bude hra opravdu líbit, že se stane skutečným fenoménem a přinese do Vašich domovů něco, co má ve své podstatě daleko hlubší smysl, než jen pobavit nebo krátkodobě zaujmout.

Hra je významným pomocníkem rodičů při výchově a rozvoji jejich dětí.
Nemusíte nic vymýšlet. Stačí vybrat úkol a připravit podmínky pro jeho zvládnutí.
Ostatní už bude záležet na vašem dítěti a jeho vůli získat další hvězdu do své sbírky.
Kniha dokáže navodit situace, které vaše děti nasměrují akčním a tvůrčím způsobem do dalšího života.

Přál bych si, abyste to i vy sami mohli co nejdříve konstatovat.

Přejeme Vám ty nejhezčí Vánoce.

Za celý spolek Kamevédy
Pavel Zacha

Jak objednat hru SPRÁVNÉ DÍTĚ?

Objednávky posílejte na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . V objednávce, prosím, uveďte:

  • Jméno a příjmení
  • Úplnou adresu
  • Počet a název objednaných knížek
  • Počet balíčků zlatých kovových hvězdiček
  • Počet dětských kšiltovek
  • Počet plakátů
  • Zda již máte objednanou knihu SPRÁVNÉ DÍTĚ z dřívějška

Článek z 14. listopadu 2016

JUDr. Pavel Zacha

Předseda a garant spolku Kamevéda

JUDr. Pavel Zacha
  • autor výchovné filozofie Kamevéda
  • +420 775 178 805
  • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Články pro Vaši inspiraci

Kdo chvíli stál, již stojí opodál

Kdo chvíli stál, již stojí opodál

Většině českých rodičů hrozí, že se jejich děti stanou jen pomocnou pracovní silou. Kamevéda oslovuje pouze malou část rodičovské populace. Především ty…

PF 2024

PF 2024

Milí rodiče, prarodiče, trenéři, pedagogové a přátelé, moc vám děkujeme za vaši přízeň a zájem o multirozvojovou výchovu dětí v letošním roce.

Všechny články o kamevédě
Reklama
Reklama
  • xHockey
  • 336x280
Nahoru