Kamevéda dnes a v roce 2017

logo kameveda_RGBCo Vám Kamevéda může nabídnout dnes? A co nás čeká v roce 2017?

Protože docela často odpovídám na Vaše otázky k obsahu knížek a k zasílání dalších produktů Kamevédy, chtěl bych v tomto článku poskytnout stručný přehled produktů a jejich charakteristiku pro snadnější orientaci v tom, čím Vám můžeme být užiteční.

 

Kniha Jak vychovat Šampiona - Kamevéda I.

Jedná se o první a základní knihu, která vysvětluje smysl, základní principy, filozofii a metodiku výchovy zaměřené na rozvoj nejsilnějších stránek dítěte. Nejen to, jedná se o maximálně komplexní rozvoj. Nejen dovednosti, ale také radostné mládí, šťastné dítě, vysoká imunita, maximální odolnost. Prostě - úspěšné, zdravé a silné dítě. Jsou v ní soustředěny zkušenosti a vývoj od roku 1996 po rok 2013, kdy byla poprvé vydána. Dal jsem do ní ze sebe opravdu hodně energie. Zřejmě to z ní vyzařuje a možná i díky tomu je o ni stále velký zájem. V roce 2017 budeme muset přistoupit k již čtvrtému dotisku tohoto pro Kamevédu stěžejního knižního titulu. Kdo si ji přečte, pochopí obrovský potenciál v oblasti rozvoje svých dětí. Kniha obsahuje 336 stran textu a barevných fotografií.

Kniha Strategie úspěšné výchovy - Kamevéda II.

Kniha zachycuje neuvěřitelnou dynamiku rozvoje ve světě v posledních čtyřech letech od vydání prvního dílu. Staví celou Kamevédu do souladu se současnou moderní vědou a představuje ji jako úspěšnou výchovu budoucnosti. Zatímco na první díl někteří pohlíželi doslova jako na kacířské dílo, během krátké doby se tyto pohledy úplně otočily i u nás díky několika osvíceným novinářům a překladatelům, kteří sem začali přinášet zpravodajství ze světa moderní vědy vztahující se k problematice výchovy.

Obrovský význam kvality života dítěte v jeho útlém věku na jeho imunitu, zdraví, pohybový rozvoj, tvorbu dispozic k různým činnostem i pro rozvoj všech druh druhů inteligence vědci už nezvratně prokázali. Tato kniha s tímto potenciálem pracuje a jednotlivé objevy, metody a možnosti řadí do funkčního výchovného systému, který doslova u každého dítěte může vést k pronikavému úspěchu v nějaké preferované oblasti. Kniha obsahuje 400 stran zkušeností, příběhů a praxí osvědčených postupů i vědecké poznatky využitelné v rodičovské praxi.

Kniha Správné dítě - Cesta za hvězdami Kamevédy - Kamevéda III.

Zatímco první dvě knihy jsou určeny pro rodiče, kniha Správné dítě potěší zejména děti. Obsahuje šedesát ilustrací malíře Petra Šrédla, třicet úkolů z nejrůznějších oblastí důležitých pro tvorbu potenciálu a sebedůvěry dítěte. Každý úkol je uveden příběhem určeným pro děti a také popisem, který zase slouží jako návod pro rodiče. Jednotlivé úkoly jsou zařazeny do soutěže o zlaté hvězdy, které děti získají díky splnění úkolu. Ty si přidělají na speciální kšiltovku a také si vybarví příslušnou hvězdu na plakátě ve svém pokoji. Hra Správné dítě počítá s vlivem sběratelské vážně blízké dětem i dospělým, kdy splnění jednoho úkolu a příjemný vítězný pocit vyvolává touhu po zdolání další podobné výzvy. Pro rodiče je organizace vcelku pohodlná, nemusí nic vymýšlet, stačí vstoupit do systému hry a nechat se jí vést.

První dvě knihy jsou určeny pro obětavé rodiče, kteří chtějí svým dětem umožnit skvělou kariéru. Třetí kniha je naopak určena doslova pro všechny děti. Těm cílevědomým vytvoří kvalitní základ budoucího úspěchu, ostatním ukáže mnoho zajímavých sfér a možností, ke kterým by se možná jinak nedopracovaly a jejich mládí by nebylo tak zajímavé a dobrodružné, jako s touto smysluplnou hrou. Kniha obsahuje 124 stránek, 30 úkolů a další příslušenství:

  • kšiltovku Správné dítě
  • balíček se třiceti zlatými kovovými kvězdičkami
  • plakát Správné dítě ve formátu A3

Více informací o celé hře si můžete přečíst ZDE

Web KAMEVÉDA

Internetové stránky Kamevédy byly spuštěny v červenci 2016. Web by vzhledem ke svému jeho obsahu mohl být považován za další knihu Kamevédy – elektronickou, s podtitulkem KAMEVÉDA - UNIVERZITA RODIČOVSTVÍ

Web obsahuje více než 40 zájmových rubrik důležitých pro rodiče, kteří se skutečně chtějí svým dětem věnovat. Rubriky průběžně doplňujeme novými články. Obsahují rozhovory se špičkovými lékaři, psychology, specialisty, s porodními asistentkami či učitelkami ve školách a školkách, s vědci, psychology, trenéry, sportovními agenty nebo scouty, právníky, korespondenty ze zahraničí a s dalšími specialistů. Web také obsahuje množství článků Pavla Zachy nabitých vlastními zkušenostmi a "ozdrojovaných" použitou literaturou.

Cílem webovek je vytvoření dynamického zdroje informací jako podpůrného prostředku výchovy rodičům a dalším osobám podílejícím se sportovní či jiné kariéře dětí. Zprostředkovat potřebné vědomosti, které pomohou zvýšit znalostní úroveň těch, na jejichž bedrech leží zodpovědnost za vychování další mladé generace. Jsme na počátku budování sítě korespondentů a dopisovatelů z mnoha zemí světa, kteří mohou poskytnout srovnání a inspiraci. Účast na tomto projektu není veřejná, je podmíněna placeným členstvím. Provozování webu a dalších akcí spolku Kamevéda je spojeno s mnohými investicemi a pro zajištění kontinuálního zvyšování kvality a rozsahu servisu pro rodiče je kromě sponzorských příspěvků tento poplatek potřebným příjmem.

Těší nás, že zájem o členství ve spolku Kamevéda (který opravňuje členy k přístupu ke všem publikovaným článkům a informacím) je stále větší. Motivuje nás to jeho k dalšímu rozvoji a k rozšiřování oblastí, ve kterých Vám můžeme být oporou při každodenních otázkách týkajících se výchovy a směřování dítěte. Přejeme si, aby členství v klubu bylo tou nejlepší investicí i ve Vaší rodině.

Dětská TĚLOCVIČNA KAMEVÉDA

Tuto tělocvičnu jsem svému synovi vyrobil před devatenácti roky. Poprvé na ni cvičil, když mu ještě nebylo šest měsíců. Tehdy ostatní rodiče, trenéři i pedagogové pochybovali o tom, zda je vhodné rozvíjet půlroční dítě tímto způsobem. Dnes se vzdělaní lidé už takto neptají, protože vědí, že imunitní systém člověka je vytvořen ve třech letech, motorický rozvoj každého člověka je ukončen již před završením šestého roku věku. Je to tak krátký termín, že opravdu není na co čekat. To, co v některých oblastech bylo v předškolním věku zanedbáno, už nelze nikdy později napravit. To dnes netvrdí pouze progresivní američtí molekulární biologové nebo psychologové, ale dokonce i čeští antropologové z UK Praha. Existuje tedy velice pragmatický důvod k mohutnému pohybovému rozvoji dítěte ve velice raném věku. Moudrá příroda vše náležitě naprogramovala - dítě není tak hyperaktivní a zvídavé v útlém mládí zbůhdarma. Má to svůj smysl, kterému Kamevéda vychází maximálně vstříc.

Je řada možností, jak si v tomto ohledu počínat. Dětská tělocvična Kamevéda je jednou z těch, která je tradiční, vyzkoušená a funkční. K tělocvičně je k dispozici i dvanáct stránek textu věnujících se instalaci stěny v domácnosti a k využívání jednotlivých nářadí. Část postupně dítě přestává využívat, jak rostě a sílí, ale malé žebřiny mohou v jeho pokoji zůstat trvale.
Podívat se na tělocvičnu Kamevédy můžete ZDE

Přednášky

Organizujeme setkání k vybraným tématům nebo pro výchovu dané věkové kategorie. Probíhají podle potřeby a zájmu v různých městech, na VŠ nebo ve sportovních klubech. Jedná se o interaktivní službu rodičům, kde lze přímo reagovat, ptát se a komunikovat nad tématy, které rodiče zajímají.

Konzultační činnost

Protože výchova v každé rodině je velice specifická věc, se kterou si nezkušení rodiče nemusí vždy hned vědět rady, můžete požádat tako o individuální konzultace.

Plány pro rok 2017

V příštím roce chceme pokračovat v budování informační webové základny a uskutečnit několik akcí pro děti a i rodiče, díky nimž budou moci společně trávit čas a zároveň se rozvíjet.

Rozšíření realizačního týmu Kemavéda

V příštím roce bychom chtěli posílit kapacity redakce webu Kamevéda a zvýšit tak přísun kvalitních článků a informací.

Vydání knihy MLADÁ HVĚZDA - Kamevéda IV.

Pátou knihou Kamevédy bude opět dlouhodobá hra. Tento krát to bude třicet o něco náročnějších úkolů - určených pro starší a pokročilejší děti. Vnímáme ji jako jakýsi druhý stupeň hry SPRÁVNÉ DÍTĚ, obě jsou založené na stejném principu. Knihu a obálku bude opět ilustrovat malíř Petr Šrédl, úkoly budou představeny formou příběhů a popisem pro snadnější organizaci. Předpokládaný termín vydání je polovina roku 2017.

Organizace kempů se sportovním zaměřením a plněním úkolů

Spolu s týmem lektorů a trenérů chystáme pro děti sportovně dobrodružný kemp v duchu Kamevédy. Předpokládaný termín první akce tohoto druhu je jaro 2017

Olympiáda Kamevéda

Pro malé příznivce Kamevédy připravujeme klání v plnění úkolů po vzoru knihy SPRÁVNÉ DÍTĚ. Toto plnění bude mít atraktivní soutěžní formu pro děti, pro rodiče počítáme s doprovodným programem. Předpokládaný termín - červen 2017.

Článekz 27. listopadu 2016

JUDr. Pavel Zacha

Předseda a garant spolku Kamevéda

JUDr. Pavel Zacha
  • autor výchovné filozofie Kamevéda
  • +420 775 178 805
  • Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Články pro Vaši inspiraci

Kdo chvíli stál, již stojí opodál

Kdo chvíli stál, již stojí opodál

Většině českých rodičů hrozí, že se jejich děti stanou jen pomocnou pracovní silou. Kamevéda oslovuje pouze malou část rodičovské populace. Především ty…

PF 2024

PF 2024

Milí rodiče, prarodiče, trenéři, pedagogové a přátelé, moc vám děkujeme za vaši přízeň a zájem o multirozvojovou výchovu dětí v letošním roce.

Všechny články o kamevédě
Reklama
Reklama
  • xHockey
  • 336x280
Nahoru